Hulpverlening

Slachtofferhulp opent loket voor mensen die steun willen bieden

Slachtofferhulp Nederland heeft maandag een platform gelanceerd met tips voor vrienden en familie om slachtoffers te ondersteunen. Voor het herstel na een gebeurtenis is volgens de organisatie niet alleen professionele hulp belangrijk, maar ook de steun van bekenden. Alleen weten zij vaak niet hoe ze de juiste steun kunnen bieden. Op ‘Voor de Helpers’ staan praktische tips, tools en checklists waarmee mensen hun naasten kunnen helpen. Uit experimenten en onderzoek van Slachtofferhulp blijkt dat veel mensen niet weten hoe ze moeten reageren als een dierbare slachtoffer wordt van bijvoorbeeld seksueel geweld, mishandeling, beroving of een verkeersongeval. Volgens de organisatie is steun uit hun omgeving juist ontzettend belangrijk voor slachtoffers. (NRC)