Weinig belangstelling voor testwedstrijd in stadion van NEC

Er is nog weinig animo voor de eerste Nederlandse voetbalwedstrijd met publiek in maanden. Zondag speelt NEC tegen De Graafschap, en 1.500 Nijmeegse supporters mogen daarbij zijn. Ruim een derde van die tickets is tot nu toe echter onverkocht, meldt RTL Nieuws. NEC denkt dat de supporters het misschien „toch te veel gedoe” vinden omdat ze zich aan allerlei voorwaarden moeten houden, zegt de manager supporterszaken tegen de nieuwssite.

De wedstrijd van zondag is een zogenoemd testevenement. Om daarbij aanwezig te mogen zijn moeten de supporters voor de wedstrijd een PCR-test kunnen laten zien die hooguit 48 uur oud is. Als ze het stadion in komen, wordt hun temperatuur opgenomen en een aantal vragen over de gezondheid gesteld. Vijf dagen na de wedstrijd worden ze opnieuw getest. Kwetsbare groepen mogen niet meedoen, en ook wordt het ontraden om in de tien dagen na de wedstrijd contact te hebben met mensen uit een risicogroep.

Lees ook: Coronaproof naar een congres of concert? De tests gaan beginnen

De wedstrijd van NEC is niet het enige evenement dat op de agenda staat. Maandag was de aftrap van een reeks experimenten, die ‘fieldlabs’ worden genoemd. Er staan ook een cabaretvoorstelling van Guido Weijers, dancefeest en festival op het programma. Het doel is om te onderzoeken of er manieren zijn om grotere groepen mensen toe te laten van mensen die dichter bij elkaar komen, zonder dat daardoor nieuwe besmettingshaarden ontstaan. Dat is in verschillende sectoren nodig om weer rendabel te kunnen opstarten na afloop van de huidige lockdown.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Debat over spoedwet avondklok begonnen