Toerisme

SNS moet klant betalen voor extra verblijfkosten wegens corona

SNS Reisverzekering moet een klant toch een vergoeding geven voor tien dagen extra verblijf op zijn reisbestemming omdat zijn terugvlucht vanwege coronamaatregelen werd geannuleerd. Dat heeft het financiële klachteninstituut Kifid bepaald.

De vergoeding komt neer op een bedrag van ruim 650 euro. De man kwam vanwege lockdownmaatregelen uiteindelijk maandenlang in Marokko vast te zitten, omdat meerdere vluchten werden geannuleerd. In de voorwaarden van reisverzekeraars zijn extra verblijfkosten vaak alleen gedekt in geval van vertraging die het gevolg is van een natuurramp. Bij SNS Reisverzekering gaat het om maximaal tien dagen. Vorig jaar waarschuwde het Kifid al dat een reis- en annuleringsverzekering claims vanwege het coronavirus niet altijd dekt. (ANP)