Kabinet maakt 8,5 miljard vrij voor gehele onderwijs

Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie).
Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie). Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het demissionaire kabinet heeft voor de komende tweeënhalf jaar een bedrag van 8,5 miljard euro gereserveerd voor het gehele onderwijs. Dat melden Haagse ingewijden aan NRC. Van het bedrag is 6 miljard bestemd voor de basis- en middelbare scholen: dat betekent dat een gemiddelde basisschool zo’n 180.000 euro tegemoet kan zien en een gemiddelde middelbare school 1,3 miljoen euro.

Met het geld hoopt het kabinet dat de scholen iets kunnen doen aan de leerachterstanden in het onderwijs, die ontstonden doordat de scholen hun deuren moesten sluiten. De helft van het geld voor de middelbare scholen - zo’n 3 miljard euro - is bestemd voor andere zaken, zoals zomerscholen, bijlessen, extra hulp in de klas en sociale ondersteuning.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet maakt 8,5 miljard vrij voor gehele onderwijs