Viruswaarheid-leider Engel: heel blij en opgelucht

Een mogelijk hoger beroep van het kabinet tegen het besluit van de rechtbank Den Haag tot het opheffen van de avondklok is kansloos. Dat zegt voorman Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid, die de rechtszaak had aangespannen, tegen NPO Radio 1. „Ik ben heel blij en opgelucht dat er in Nederland nog iets als rechtspraak bestaat”, aldus Engel.

Hij verwacht wel dat de staat in verweer komt tegen het besluit. „De avondklok is er nu per direct af. Ik verwacht nog wel dat het door het regime bestreden zal worden. Maar we staan sterk en ik verwacht dat ze in hoger beroep kansloos zijn”, aldus Engel. Het kabinet gaat inderdaad in beroep en wil de uitkomsten eerst afwachten voordat de avondklok wordt geschrapt. Dat vonnis moet dan wel snel volgen, want de voorzieningenrechter heeft bepaald dat de avondklok wel degelijk per direct moet worden ingetrokken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Staat wil avondklok voorlopig handhaven, gaat in hoger beroep