Veel vervoerders staken dienstregeling

Net nadat de NS zijn landelijke dienstregeling staakte, hebben ook veel andere vervoerders aangekondigd niet of nauwelijks te rijden. Keolis, dat zijn hoofdvestiging heeft in Deventer en vooral rijdt in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland, meldt het trein- en busverkeer geheel te staken, met als enige uitzondering het traject Zwolle – Kampen.

Ook de dienstregeling van Arriva in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg is voor zondag stopgezet. Mogelijk wordt de dienstregeling maandag weer hervat, dat wordt later vandaag bekendgemaakt. Arriva rijdt nog wel in Friesland en Groningen. Bussen van het vervoersbedrijf dat verder ook actief is in de Achterhoek, Rivierenland, Zuid-Holland, Flevoland en Noord-Brabant, rijden niet, behalve in Maastricht.

Ook vervoersbedrijf Breng dat actief is in de stadsregio’s Arnhem en Nijmegen heeft het verkeer voor vandaag stopgezet. Connexxion, dat vooral actief is in Noord-Holland en Zeeland, heeft tevens het merendeel van zijn vervoersactiviteiten gestaakt. Er rijden nog enkele bussen naar Schiphol en op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen rijdt er nog eens per twee uur een trein.

Twitter avatar MerelWie Merel Wiersma Vandaag geen uitgestorven station door corona, maar door het winterse weer. Alleen de trein naar Ede-Wageningen rijdt nog om het uur #amersfoortcentraal https://t.co/8vuT2v78yr

Het Amsterdamse GVB kondigde zondagmiddag aan dat er geen trams en bussen meer rijden. Sommige metro’s rijden nog wel, maar met een aangepaste dienstregeling. Het Haagse HTM rijdt volgens een aangepaste dienstregeling en dat geldt ook voor de bussen, trams en metro’s van het Rotterdamse RET. De meeste vervoersbedrijven hebben nog niet bekendgemaakt of de dienstregeling maandag weer wordt hervat.

Twitter avatar GVBnieuws GVB Amsterdam Vanwege het extreme weer rijden er geen trams en bussen. Trambestuurder Danny legt je uit wat de oorzaak bij tram is. Moet je toch écht op pad? Houdt dan https://t.co/cPLsXlUPAF en @GVB_actueel in de gaten. https://t.co/6tVumBlvC3
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Geen NS-treinen en (bijna) geen maaltijdbezorging vanwege het weer