MC Leeuwarden sluit oncologieafdeling na corona-uitbraak

Foto Harold Versteeg / Hollandse Hoogte / ANP

De afdeling oncologie in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) sluit de deuren tot zeker 15 februari. Aanleiding is een corona-uitbraak die zeker 24 medewerkers van de afdeling heeft getroffen. Dat laat het ziekenhuis in een verklaring weten.

Volgens Froukje Ubels, voorzitter van de medische staf van het MCL, worden alle behandelingen uitgesteld, zolang het medisch verantwoord is. Urgentere behandelingen zullen plaatsvinden in andere ziekenhuizen. Hoewel de bron van de uitbraak nog onbekend is, zegt het ziekenhuis dat het meest waarschijnlijk is dat het virus is verspreid door een besmette patiënt die is behandeld op de afdeling.

Er zijn ook medewerkers op andere afdelingen binnen het ziekenhuis besmet geraakt. Al die besmettingen zijn te herleiden naar de uitbraak op de afdeling oncologie. Op het merendeel van deze afdelingen gaan behandelingen wel gewoon door. Verder worden koffieruimten, het personeelsrestaurant en winkels voor zeker twee weken gesloten.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Bijna evenveel coronapatiënten in ziekenhuizen