Seksueel misbruik

Marilyn Manson beschuldigd van verkrachting

Verkrachting Actrice Evan Rachel Wood stelt jarenlang misbruikt te zijn door rockster Marilyn Manson. Het platenlabel van de muzikant doet hem in de ban.

Marilyn Manson in 2018.
Marilyn Manson in 2018. Foto HH/EPA

De Amerikaanse rockmuzikant Marilyn Manson is maandag door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Actrice Evan Rachel Wood schreef maandag op Instagram „jarenlang gruwelijk te zijn misbruikt” door haar ex-verloofde. Vier andere vrouwen traden dezelfde dag naar buiten met soortgelijke verhalen. Het platenlabel van de rockster heeft hem daarop laten vallen.

De 33-jarige Wood, bekend van de tv-serie Westworld, had van 2007 tot 2010 een relatie met de nu 52-jarige Manson. De actrice heeft eerder al meermaals laten weten te zijn misbruikt, maar zei tot nu toe niet door wie. Dat doet ze nu wel, naar eigen zeggen omdat ze „klaar is met leven in angst voor vergelding” en omdat ze „een gevaarlijke man wil ontmaskeren, voordat hij nog meer levens kapotmaakt”.

Mansons platenlabel Loma Vista Recordings liet maandag in een reactie weten het laatste album van de muzikant niet langer te promoten en in de toekomst niet meer met hem samen te werken. Marilyn zelf reageerde ook op de aantijgingen. Hij noemt ze „vreselijke verdraaiingen van de werkelijkheid” en stelt dat zijn intieme relaties „altijd volledig wederzijds” zijn geweest. (NRC)