Een wereld vol lieve personages

Gametips Ikenfell speelt in een school voor tovenaarsleerlingen. De kleuren en muziekjes zijn vrolijkmakend.

De charme van Ikenfell is moeilijk te ontkennen. Een pallet van felle, vrolijke pixelkleuren een wereld vol lieve personages en bijzondere magische locaties. De invloed van Harry Potter is duidelijk.

Maritte, een jonge dreuzel, sorry, Ordinary, wordt op een dag wakker met magische vuurkrachten. De tovenaarsschool waar haar zus Safina naartoe gaat, Ikenfell, is afgesloten van de rest van de wereld. Maritte dringt Ikenfell binnen en verzamelt een bont team van Safinas vriendinnen én vijanden om haar zus te redden. Onderweg ontdek je wat hen drijft en worden de emotionele banden tussen het zestal steeds dieper.

Vechten doe je op een schaakbord waar personages om beurten mogen bewegen en aanvallen. Hier uitgevoerd met een leuke twist: elke aanval is sterker als je op het juiste moment op de knop drukt, en ook elke vijandige uithaal is zo deels af te slaan.

Ook de muziek, van animatiecomponisten aivi & surasshu, is een schot in de roos. De simpele ‘chiptune’-bliepjes houden de moed erin, maar mooier is het als we tijdens de strijd worden verrast door een opbeurend raprefrein van hiphopartiest Sammus: „Let’s paint the future real bright/ with the faith of Martin Luther.” Een game om blij van te worden. (LM)

Ikenfell, pc, PS, Xbox, Nintendo Switch, 19,99 euro