Politiegeweld

Amerikaanse agenten gebruiken pepperspray tegen 9-jarig meisje

Een onbekend aantal politieagenten in de Amerikaanse stad Rochester is geschorst nadat ze pepperspray hadden gebruikt tegen een 9-jarig meisje. De agenten waren afgekomen op een melding van „gezinsproblemen”. Op de beelden van bodycams is te zien hoe ze het tegenstribbelende meisje naar een politieauto trekken. Ze wordt naar de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Het meisje geeft een agent een trap, waarop even later pepperspray tegen haar wordt gebruikt. De burgemeester van Rochester, Lovely Warren, reageerde verontwaardigd op het incident en noemt het gedrag van de agenten „simpelweg verschrikkelijk”. Het voorval veroorzaakte ook veel maatschappelijke onrust. Dinsdag verzamelden betogers zich bij het politiebureau van Rochester. (NRC)