Cultuurfonds trekt 20 miljoen euro uit voor ‘coronaproof’ maken culturele sector

Het Kickstart Cultuurfonds gaat dit jaar 20 miljoen euro verdelen binnen de culturele sector. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Het tijdelijke fonds, dat een initiatief is van onder meer de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds, werd afgelopen zomer opgezet om de sector te helpen bij het organiseren van ‘coronaproof’ evenementen.

Met ingang van vandaag kunnen producenten van theaters, podiumkunsten, muziekpodia en musea een aanvraag indienen voor steun. Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor aanpassingen aan gebouwen, zodat bezoekers beter afstand van elkaar kunnen houden. Maar ook voor het opzetten van livestreams of het doorvoeren van hygiënemaatregelen kan geld worden aangevraagd.

In 2020 trok het fonds al bijna 16 miljoen euro uit om de sector te ondersteunen tijdens de coronacrisis. 615 cultuurondernemers vroegen toen steun aan, die in 418 van de gevallen werd toegekend. Het geld van het Kickstart Cultuurfonds is niet bedoeld om financiële schade als gevolg van coronamaatregelen op te vangen.

Twitter avatar Cultuurfonds Cultuurfonds Vanaf vandaag, 1 februari, kunnen theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumkunsten weer aanvragen indienen bij Kickstart Cultuurfonds! Deze keer ook voor live streaming van voorstellingen en tentoonstellingen. Kijk nu op https://t.co/aOnCisn9yK (1/3) https://t.co/TCN91liQmF
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: In Nederland haalt de ‘Britse’ besmettelijkere variant de ‘oorspronkelijke’ stam in