Zeker 200 aanhoudingen in Brussel bij betoging

In Brussel zijn zondag zeker tweehonderd arrestaties verricht bij protesten tegen de coronamaatregelen. Dat meldt persbureau AFP. Vooral in de buurt van de stations Brussel-Noord en Brussel-Centraal waren veel betogers bijeengekomen. Volgens de politie waren onder de demonstranten voetbalhooligans.

De politie had twee protesten, bij het het Atomium en in de buurt van het Centraal Station, eerder verboden. „Personen die vandaag toch aanstalten maken om te manifesteren in Brussel zullen we aanspreken, ontraden om ter plaatse te blijven en indien nodig bestuurlijk aanhouden”, waarschuwde de politie op Twitter.

Vorige week zondag werd in de stad ook al geprotesteerd. Na zo’n 45 minuten greep de politie toen in en werd de betoging opgebroken.

Twitter avatar zpz_polbru PolBru Wij herinneren u eraan dat er geen toestemming is om aanstaande zondag 31/1 te komen betogen. Wij raden u dan ook ten stelligste af om naar het #Atomium of centraal station #Brussel te komen. https://t.co/vWrIHSV1hz
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Museumplein opnieuw aangemerkt als veiligheidsrisicogebied