Podcast

Vandaag
29 jan 2021
vr - 29 januari 2021
Vandaag
29 jan 2021
vr - 29 januari 2021
Hoe lang is levenslang in Nederland?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe lang is levenslang in Nederland?

In Nederland was levenslang: leven in gevangenschap tot je echt je laatste adem uitblaast. Tot vorige week, toen verleende Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker gratie aan een tot levenslang veroordeelde moordenaar. De rechter had daartoe meermaals beslist, maar de minister deed dit met zichtbare tegenzin. Een houding die volgens juridisch commentator Folkert Jensma schadelijk is voor de rechtsstaat, want: ook daders zijn mensen - en ook zij hebben het recht op perspectief.

Gast: Folkert Jensma

Presentator: Floor Boon

Productie: Tessa Colen & Henk Ruigrok van der Werven

Montage: Yeppe van Kesteren