Titelkandidaten Vitesse, Feyenoord én AZ verliezen

Eredivisie Vitesse verloor met 4-1 van VVV, waar Feyenoord met 3-0 verloor op bezoek bij Heerenveen. Eerder op de avond ging AZ onderuit tegen FC Utrecht: 0-1.
(v.l.n.r.) Riechedly Bazoer van Vitesse, Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo en Jacob Rasmussen van Vitesse in het Covebo stadion De Koel.
(v.l.n.r.) Riechedly Bazoer van Vitesse, Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo en Jacob Rasmussen van Vitesse in het Covebo stadion De Koel. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De nummers drie, vier en vijf in de Eredivsie zijn woensdagavond tegen een nederlaag aangelopen. De meest verrassende uitslag stond op het scorebord in Venlo, waar Vitesse tegen de eerste nederlaag van 2021 aanliep bij VVV: 4-1. Georgios Giakoumakis scoorde maar liefst vier keer.

Giakoumakis scoorde dit seizoen al twintig keer. Het was de tweede keer dit seizoen dat hij in één wedstrijd vier doelpunten maakte. De enige die dat in deze eeuw ook presteerde was Luis Suárez bij Ajax. Een kwartier na de rust scoorde Armando Broja het enige doelpunt van Vitesse.

SC Heerenveen vs. Feyenoord

Feyenoord verloor woensdagavond met 3-0 op bezoek bij SC Heerenveen. Het was de derde nederlaag op rij in de competitie deze maand voor de Rotterdammers, na eerdere nederlagen tegen Ajax (1-0) en AZ (2-3).

Heerenveen, dat 1 november voor het laatst won in de Eredivisie, kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Siem de Jong liet de bal na een harde inspeelpass slim lopen, waardoor Joey Veerman vrij voor doelman Nick Marsman in kon inschieten: 1-0. In de 30e minuut werd het via de Pool Pawel Bochniewicz, die de bal van dichtbij binnen werkte, al 2-0. Vlak na rust maakte Mitchell van Bergen werkte er 3-0 van.

AZ vs. FC Utrecht

AZ heeft zijn reeks goede resultaten in de Eredivisie woensdag niet door kunnen trekken. Sander van de Streek maakte in de 69e minuut het enige doelpunt. De middenvelder schoot de bal van net buiten het zestienmetergebied hoog en hard in de rechterbovenhoek. Voor FC Utrecht betekende het, na wedstrijden tegen Heracles Almelo (2-0) en Sparta Rotterdam (1-0), de derde achtereenvolgende zege.

Het team van trainer René Hake kreeg daarin dus geen doelpunt tegen. FC Utrecht blijft op de achtste plaats staan. Ajax kan de voorsprong op AZ donderdag bij winst op Willem II tot 10 punten vergroten. Zondag treffen AZ en Ajax elkaar in Alkmaar.(ANP / NRC)