Aanhoudingen in diverse gemeenten na oproepen tot rellen

In zeker vijf gemeenten heeft de politie woensdag aanhoudingen verricht voor het op sociale media oproepen tot rellen. Het gaat onder meer om een minderjarige jongen uit de Groningse plaats Zuidhorn. In een chatgroep met 425 leden zou hij de oproep hebben geplaatst naar de stad Groningen te trekken, benzine mee te nemen en ter plaatse winkels te plunderen. De politie kwam de (inmiddels offline gehaalde) chatgroep op het spoor na een tip.

In Drachten, Oosterhout, Harderwijk en Utrecht zijn zes personen van tussen de 17 en 23 jaar oud aangehouden voor opruiing via sociale media en oproepen tot geweld. Verder heeft een negentienjarige inwoner van Best zich woensdag zelf bij de politie gemeld nadat zijn foto online was verschenen. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de rellen in Eindhoven.

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Aanhouding na oproep tot rellen stad Groningen. Groningen - Vandaag hebben wij een minderjarige jongen uit Zuidhorn aangehouden die in een… https://t.co/aqKawKFduE #Groningen via @Politie /
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Politie Eindhoven krijgt ruim 1.100 tips over rellen van zondag