Wachtrij bij politie met telefoontjes over mogelijke nieuwe rellen

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, arriveert voor het Veiligheidsberaad.
Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, arriveert voor het Veiligheidsberaad. Foto Jeroen Jumelet/ANP

Bij de politie komen zoveel telefoontjes binnen van mensen die mogelijke nieuwe rellen willen doorgeven dat een lange wachtrij is ontstaan. De politie roept daarom op „de lijnen vrij te houden voor degene die het echt nodig hebben”.

Twitter avatar Politie Politie Nederland Op dit moment komen er veel telefoontjes binnen van mensen die mogelijke nieuwe rellen willen doorgeven waardoor een lange wachtrij ontstaat. Wil je iets melden? Graag! Melden kan ook online via: https://t.co/QEsoULGwMP Houd de lijnen vrij voor degene die het echt nodig hebben.

De politie verwijst mensen door naar een online meldformulier in plaats van te bellen. „Dat kost minder tijd en zo kunnen kunnen we makkelijker en sneller in kaart brengen om welke locaties het gaat en hoe vaak die locaties doorgegeven zijn”, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. Via het formulier kan informatie worden doorgegeven over demonstraties die worden aangekondigd via bijvoorbeeld sociale media. „Hebt u filmbeelden of foto’s daarvan, dan wil de politie die graag hebben,” aldus de politie.

Dit weekend kwamen op verschillende plaatsen in het land mensen bijeen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Zondag liepen die protesten in onder meer Eindhoven, Amsterdam en Urk uit de hand en werden vernielingen aangericht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Man aangehouden voor bedreigingen journalisten