Baudet keurt geweld bij rellen af, FVD ‘blijft zich verzetten’ tegen avondklok

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft maandagochtend gereageerd op de rellen rondom de avondklok van afgelopen weekend. Demonstreren noemt hij een „essentieel grondrecht” en hij steunt „ieder initiatief om vreedzaam van je te laten horen in onze democratie”. „Maar geweld, diefstal, vernieling, etc. mag NOOIT”, aldus Baudet. „Daar bestaat geen enkele rechtvaardiging voor.”

FVD is kritisch op de huidige coronamaatregelen, in het bijzonder de avondklok die zaterdag inging. „Dit is de tweede avond dat Rutte Nederland opsluit. FVD blijft zich verzetten”, tweette de partij zondagavond. „Wij blijven iedere dag stilstaan bij deze onacceptabele inperking van onze vrijheid. Steeds meer mensen keren zich tegen de avondklok.” De partij nam daarbij niet nadrukkelijk afstand van het geweld waarmee de protesten gepaard gingen.

Zondagmiddag vonden in Amsterdam en Eindhoven hevige rellen plaats tegen de coronamaatregelen, met name tegen de avondklok. Daarbij werd geweld gebruikt tegen handhavers en werden gebouwen vernield. Na het ingaan van de klok om 21.00 uur vonden ook in andere gemeenten rellen plaats.

Twitter avatar thierrybaudet Thierry Baudet Verschrikkelijke beelden van rellen / plunderingen. Demonstreren is een essentieel grondrecht en ik steun ieder initiatief om vreedzaam van je te laten horen in onze democratie. Maar geweld, diefstal, vernieling, etc. mag NOOIT. Daar bestaat geen enkele rechtvaardiging voor.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutte: geweld had niets te maken met strijd voor de vrijheid