Kabinet komt met plan tegen onderwijsachterstanden

Het kabinet komt met een nationaal programma om de achterstanden op te lossen die leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs door de coronacrisis hebben opgelopen. Dat schrijft demissionair minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Over de precieze invulling van het plan is weinig bekend, maar de minister oppert wel het verschuiven van lesstof naar een volgend leerjaar en het flexibel toepassen van overgangsnormen. In februari komt Slob met meer informatie. Het kabinet heeft al wel meerjarige financiële steun voor het plan beloofd. Hoeveel geld voor het plan uitgetrokken wordt, moet nog blijken.

Volgens Slob zijn de vooruitzichten voor de eindexamens dit jaar „minder gunstig dan gehoopt”. Het lijkt hem niet realistisch dat kinderen de opgelopen achterstanden voor alle vakken nog dit jaar volledig inhalen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: België verbiedt onnodig in- en uitreizen