Podcast

Future Affairs
21 jan 2021
do - 21 januari 2021
Future Affairs
21 jan 2021
do - 21 januari 2021
Een algoritme om de wereld eerlijker te maken
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Een algoritme om de wereld eerlijker te maken

Machines maakten onze spierkracht al overbodig, en datzelfde lijkt kunstmatige intelligentie nu te doen voor onze denkkracht. Velen waarschuwen voor de gevaren van AI: bestaande ongelijkheden worden vergroot, beslissingen over mensen worden onnavolgbaar en de macht van de Big Tech wordt nog groter. Maar Sennay Ghebreab (UvA) ziet juist de kansen voor maatschappelijke toepassingen van zelflerende algoritmes die racisme en vooroordelen wegnemen. In zijn Civic AI Lab werkt hij aan kunstmatige intelligentie om de wereld eerlijker en rechtvaardiger te maken.

Gast
Sennay Ghebreab
Presentatie
Jessica van der Schalk & Wouter van Noort
Productie
Henk Ruigrok van der Werven
Montage
Yeppe van Kesteren
Met speciale dank aan
Freek Vielen