Proef met publiek bij evenementen vanaf half februari

De proeven met beperkt publiek bij evenementen zijn uitgesteld tot half februari. Dat heeft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) woensdag bekendgemaakt bij de persconferentie.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat organisatie Fieldlab al deze maand zou beginnen met publiek bij evenementen. Er zouden onder meer twee voetbalwedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers plaatsvinden. Daarnaast worden er een congres en een cabaretvoorstelling georganiseerd. In een later stadium wordt gekeken naar muziekoptredens en mogelijk een festival. Bezoekers moeten vooraf een coronatest ondergaan en mogen bij een negatieve uitslag naar binnen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: tweede prik Pfizer/BioNTech na zes weken in plaats van drie