Indonesië

Dodental aardbeving op eiland Sulawesi loopt op tot zeker 78

Het dodental van de zware aardbeving die vrijdag plaatsvond op het Indonesische eiland Sulawesi is zondag opgelopen tot 78. De autoriteiten verwachten dat het dodenaantal verder oploopt, meldde rampenbestrijdingsdienst BNPB aan internationale persbureaus. Reddingswerkers zijn in hoofdstad Mamuju van West-Sulawesi hard op zoek naar overlevenden. Door de beving met een kracht van 6,2 raakten ruim achthonderd mensen gewond en zijn duizenden mensen uit hun huizen gevlucht. In Mamuju stortten onder meer een hotel, een ziekenhuis en een winkelcentrum in. Gevreesd wordt voor een nieuwe beving die een tsunami kan veroorzaken. Op Java is de actieve vulkaan Semeru weer uitgebarsten. Voor zover bekend raakte hierbij niemand gewond en zijn er geen mensen geëvacueerd. (NRC)