VWS schenkt vijf miljoen mondkapjes aan Armoedefonds

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vijf miljoen wegwerpmondkapjes geschonken aan de Stichting Armoedefonds. Dat meldt het fonds vrijdag op de eigen website. Volgens het Armoedefonds is er grote behoefte aan beschermingsmiddelen voor mensen in de armoede; uit een inventarisatie bleek dat 158 hulporganisaties een aanvraag hebben gedaan voor mondkapjes.

Het fonds reageert verheugd op de schenking. „Het kunnen aanschaffen van mondkapjes is voor minima zeker niet vanzelfsprekend, terwijl je ze wel nodig hebt voor een bezoek aan een supermarkt of ziekenhuis”, aldus een woordvoerder. „Wij vinden het belangrijk dat mondkapjes ook beschikbaar zijn voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Deze bijdrage van het ministerie helpt daarbij.” Lokale armoedebestrijdingsorganisaties zullen de mondkapjes de komende weken in heel Nederland uitdelen aan minima die het financieel lastig hebben.

Correctie (15 januari 2021): in een eerder versie van deze update stond dat het Armoedefonds vijftien miljoen wegwerpmondkapjes had ontvangen. Dat aantal klopte niet en is inmiddels aangepast.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 6.093 nieuwe besmettingen, vrijwel gelijk aan weekgemiddelde