Fractievoorzitters Jetten en Dijkhoff pleiten voor garantiefonds festivals

Fractievoorzitters Rob Jetten (D66) en Klaas Dijkhoff (VVD) hebben woensdag een Kamermotie ingediend waarin zij pleiten voor een garantiefonds voor grote evenementen en festivals. Volgens Jetten en Dijkhoff moet het fonds „onverzekerbare risico’s afdekken”.

De evenementenbranche vroeg eerder deze maand met de hashtag #happynewyear om duidelijkheid van de overheid. Veel festivals en evenementen zijn in de eerste maanden van het jaar bezig met de samenstelling van het programma. In de motie vragen Kamerleden Jetten en Dijkhoff om duidelijkheid van het kabinet voor 1 februari.

Lees hier meer over de onzekerheid onder festivalorganisatoren: De festivals popelen. Of blijven de velden toch weer leeg? Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: PVV, GroenLinks en D66 tegen avondklok, CDA en VVD voor