2.514 Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen, 119 minder dan dinsdag

Momenteel zijn 2.514 Nederlandse coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis, 119 minder dan 24 uur geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag heeft vrijgegeven. 693 Covid-19-patiënten liggen op de IC, vijf meer dan op dinsdag werd gemeld.

De bezetting op de intensive cares blijft hoog. Van de 264 coronapatiënten die het afgelopen etmaal zijn opgenomen in het ziekenhuis, gaat het in 46 gevallen om IC-patiënten. Er liggen meer patiënten mét (693) dan zonder (416) Covid-19 op de intensive cares. Zeven Nederlanders die besmet zijn met het coronavirus liggen momenteel in een ziekenhuis in Duitsland, evenveel als afgelopen etmaal.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: PVV, GroenLinks en D66 tegen avondklok, CDA en VVD voor