Betaalverzoek

Aantal zakelijke gebruikers ABN-betaalapp Tikkie verdubbeld

Het aantal zakelijke gebruikers van betaalapp Tikkie van ABN Amro is sinds de eerste lockdown verdubbeld. Dat heeft een woordvoerder van de bank bevestigd. Precieze cijfers meldt ABN niet, maar het wekelijkse aantal zakelijke aanmeldingen is van 150 vóór de eerste lockdown naar 450 nu gestegen. Het totale aantal aanmeldingen van zakelijke gebruikers steeg van 6.000 naar ongeveer 13.000. Met de app kunnen particulieren en zakelijke klanten betaalverzoeken sturen. Voor particulieren is de app gratis, ondernemers betalen tussen de 17 en 25 cent per transactie. Gedurende de eerste lockdown zag ABN vooral een toename in de horeca, waarin ondernemers de app gebruikten bij maaltijdbezorging. In de tweede lockdown meldden ook ondernemers in andere sectoren zich aan, zoals de detailhandel. (NRC)