Stafchef van Melania Trump opgestapt

Stephanie Grisham in 2019 toen ze nog woordvoerder was van het Witte Huis.
Stephanie Grisham in 2019 toen ze nog woordvoerder was van het Witte Huis. Foto Erik S. Lesser/EPA

Stafchef Stephanie Grisham van Melania Trump heeft ontslag genomen, vanwege de bestorming van het Capitool door aanhagers van president Donald Trump, meldt CNN. Grisham is de eerste persoon van wie bekend wordt dat ze opstapt uit het Witte Huis naar aanleiding van de gebeurtenissen deze woensdag.

Ze was al jaren een trouw medewerker van Donald en Melania Trump en was in 2015 al betrokken bij de verkiezingscampagne. Na de verkiezingen werd ze onder Sean Spicer de tweede woordvoerder van de president en later in 2017 ging Grisham werken voor de first lady. Na een uitstapje tussendoor als belangrijkste woordvoerder van Trump, was ze sinds april vorig jaar stafchef van Melania Trump.

Stephanie Grisham is woensdagavond Amerikaanse tijd per direct opgestapt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Telling van de kiesmannen wordt snel hervat nu het Capitool leeg is