Nationale Garde uit drie staten onderweg naar Washington

De Nationale Garde wordt ingezet om de onrust op het Capitool in Washington te beëindigen. President Trump heeft de inzet van de reservisten bevolen, tweet zijn woordvoerder Kayleigh McEnany. Ook de reservisten van de staten Virginia en Maryland zijn onderweg naar de hoofdstad. Virginia grenst aan het hoofdstedelijk district Washington D.C. Op verzoek van burgemeester Muriel Bowser van Washington D.C. worden de Nationale Garde bijgestaan door reguliere agenten. Volgens AP zou het gaan om tweehonderd leden van de Nationale Garde.

Het ministerie van Defensie heeft berichtgeving van The Washington Post weersproken, dat het Pentagon zou hebben geweigerd de Nationale Garde te sturen. Het bataljon reservisten wordt in de regel ingezet bij noodsituaties, doorgaans zijn dat natuurrampen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Trump: Ga naar huis, we hebben vrede nodig