Trump: Ga naar huis, we hebben vrede nodig

President Donald Trump heeft in een via Twitter verspreide videoboodschap zijn aanhang opgeroepen de hoofdstad te verlaten, en dat op vreedzame wijze te doen. In zijn oproep zegt de president ook ten onrechte dat niet Biden maar hij de presidentsverkiezingen gewonnen heeft.

„De verkiezingen zijn van ons gestolen. Iedereen weet dat, vooral de andere partij. Ik begrijp hoe jullie je voelen, het is een vreselijke tijd. Maar jullie moeten naar huis. We hebben nu vrede nodig. We willen law & order. Respecteer onze agenten. We willen niet dat mensen gewond raken.”

Twitter heeft de mogelijkheid om op Trumps tweet te reageren, deze te retweeten of te liken uitgezet.

Toevoeging om 00:02 Nederlandse tijd: YouTube heeft laten weten de video van Donald Trump te hebben verwijderd van het platform. Het filmpje schendt volgens het bedrijf het beleid dat is opgesteld tegen het delen van verkeerde informatie over verkiezingsfraude.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Trump roept op tot kalmte, maar blijft bij verkiezingsfraude