Tientallen gevangenen Roermond in quarantaine

De gevangenis in Roermond is tweemaal eerder getroffen door het coronavirus.
De gevangenis in Roermond is tweemaal eerder getroffen door het coronavirus. Foto Marcel van Hoorn

In een gevangenis in Roermond zijn 84 van de 240 gedetineerden in quarantaine geplaatst wegens de vrees voor verdere verspreiding van het coronavirus. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, zegt een woordvoerder woensdag tegen de Limburgse omroep L1. Tot dusver hebben drie gevangenen positief getest op Covid-19, een van hen ligt in het ziekenhuis.

De 84 gedetineerden worden door de quarantainemaatregel in hun eigen cel geplaatst. Ook mogen zij geen bezoek ontvangen, niet sporten en geen gebruik maken van de douches. „Luchten en bellen kan nog wel”, aldus de woordvoerder bij L1. De maatregel geldt voor de komende tien dagen.

De gevangenis in Roermond is tweemaal eerder getroffen door het coronavirus. Tijdens de eerste golf raakten enkele personeelsleden besmet en dit gebeurde opnieuw in oktober. Ook dit keer is een aantal personeelsleden getest op Covid-19, zij wachten thuis nog op hun uitslag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Europese geneesmiddelenautoriteit keurt Moderna-vaccin goed