Ook in andere steden Trump-aanhangers op straat

Trump-aanhangers zijn de straat opgegaan in meerdere steden van de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau AP. In Georgia en Oklahoma stonden de betogers bij de Capitolen van die staten met Trump-vlaggen en protestborden. Sommigen droegen wapens bij zich.

In de staat New Mexico is het kantoor van de gouverneur geëvacueerd toen honderden betogers in een colonne kwamen aanrijden. Een aantal kwam te paard. Volgens een woordvoerder van de gouverneur was er geen directe dreiging. In Utah zijn ook Trump-aanhangers op de been en is het personeel van de gouverneur geëvacueerd.

Milities als de Proud Boys demonstreren in Columbus, de hoofdstad van Ohio. Daar zou een kleine aanvaring tussen betogers hebben plaatsgevonden. In St. Paul, Minnesota, juichten Trump-betogers toen zij hoorden dat het Capitool in Washington D.C. bestormd werd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Trump roept op tot kalmte, maar blijft bij verkiezingsfraude