Uitreiking Grammy’s uitgesteld vanwege coronapandemie

Zangeres Billie Eilish houdt na de uitreiking van 2020 een aantal Grammy's vast, onder meer voor beste album en beste nummer.
Zangeres Billie Eilish houdt na de uitreiking van 2020 een aantal Grammy's vast, onder meer voor beste album en beste nummer. Foto Chris Pizzello/AP

De uitreiking van de Grammy Awards is uitgesteld vanwege de coronapandemie. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone dinsdag. De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen zouden eigenlijk op 31 januari in Los Angeles uitgereikt worden. Mogelijk wordt de show verplaatst naar maart, al ligt dat volgens het muziektijdschrift nog niet vast.

De organisatie achter de Grammy’s bekeek eerder opties om de jaarlijkse show op een veiligere manier te organiseren, bijvoorbeeld zonder publiek en traditionele rode loper, of verspreid over kleinere zalen in Los Angeles. Ook die opties waren niet meer mogelijk na de aankondiging van een lockdown in de stad vorige week, om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Onder meer alle horeca, culturele instellingen, sportscholen en de meeste winkels in de stad zijn op last van burgemeester Eric Garcetti gesloten (pdf).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Duitse lockdown nu tot 31 januari, maatregelen aangescherpt