Stevig debat in Kamer verwacht over vaccinatiestrategie

In de Tweede Kamer is een debat begonnen over het coronabeleid en de vaccinatiestrategie van het kabinet met premier Mark Rutte (VVD) en de ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) en Tamara van Ark (Medische Zorg, VVD). De Kamer komt terug van reces om het hierover te hebben. De oppositie is zeer kritisch over de late start van de vaccinaties en het steeds wijzigen van de vaccinatiestrategie.

Maandag presenteerde De Jonge een meer uitgewerkte vaccinatiestrategie en werd besloten dat niet vrijdag maar woensdag de eerste prik wordt gezet. Ook gaf De Jonge in een Kamerbrief toe dat de strategie „onvoldoende wendbaar” was en dat het vaccineren een paar dagen eerder had kunnen beginnen als hij de GGD’s eerder had gevraagd „de systemen in gereedheid te brengen”. Zaterdag besloot de Jonge om ziekenhuispersoneel voorrang te geven. In dit blog is het debat te volgen.

Lees ook: De wendbaarheid van De Jonge wordt gezien als zwabberbeleid Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuizen in conflict met ministerie over kosten extra IC-capaciteit