Tilburg

Weer explosie Poolse winkel, van zelfde Irakees-Koerdische familie

Bij een Poolse supermarkt in Tilburg is zondagnacht een explosief afgegaan. De winkel is „helemaal verwoest” door de brand die erna uitbrak, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen ANP. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er sneuvelden „in een straal van honderd meter” ruiten. Begin december waren er ook al vier explosies bij Poolse supermarkten: in Aalsmeer, Beverwijk en Heeswijk-Dinther. Die droegen allemaal de naam Biedronka, de supermarkt in Tilburg niet. Wel is die in handen van dezelfde Irakees-Koerdische familie, blijkt uit een eerdere reportage over de explosies van het Brabants Dagblad. Wie achter de ontploffingen zit is onduidelijk, de politie zei eerder tegen Opsporing Verzocht uit te gaan van „een hele gecoördineerde actie, specifiek gericht tegen deze supermarkten”. (NRC)