Zondag bijna 1.200 minder positieve tests, meer ziekenhuisopnames

In het afgelopen etmaal zijn er 7.438 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat meldt het instituut zondagmiddag. Dat zijn er 1.192 minder dan op zaterdag, toen er 8.630 nieuwe positieve tests werden geregistreerd. Of deze daling een indicatief is voor een structurele afname in het aantal besmettingen is nog onzeker. Zo werden er op zaterdag juist 431 meer tests gemeld.

Daarnaast werden er in de afgelopen 24 uur 47 nieuwe sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus gemeld. Het is mogelijk dat deze mensen eerder zijn overleden, omdat er soms een vertraging in de registratie van coronagerelateerde overledenen zit. Op zaterdag werden er 38 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Er liggen volgens de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 2.701 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19. Dat zijn er zeven meer dan op zaterdag. Met 695 patiënten liggen er zes meer patiënten op de Nederlandse IC’s dan een dag eerder. Daarnaast liggen er nog negen Nederlandse coronapatiënten op intensive cares in Duitsland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Duitsland verlengt mogelijk lockdown, maatregelen Engeland „waarschijnlijk strenger”