Spookhuisverhaal in true-crimevorm

Hanna en Raoul willen trouwen in een oud landhuis, maar dan begint het te spoken. Phasmophobia is een spannend verhaal met voortreffelijk sound design.

De Blankenberge Tapes speelde vorig jaar een geniepig spel met de luisteraar. Het publiek was net verslingerd geraakt aan true crimepodcasts als De brand in het landhuis en De kofferbakmoord, en in een zucht naar meer was deze VPRO-productie snel gevonden. Veel luisteraars begonnen pas gaandeweg te vermoeden dat het fictie was. Dat was ook een compliment: zo geloofwaardig klonk het dus. Nu hebben de makers Phasmophobia gemaakt, volgens dezelfde methode: de stemacteurs werden aangemoedigd om veel te improviseren om het authentiek te laten klinken. En dat werkt, wederom. Hanna en Raoul willen trouwen in een oud landhuis, maar in de dagen voor de bruiloft begint de plek zich spookhuisachtig te gedragen. Een spannend verhaal met voortreffelijk sound design.

Phasmophobia, 5 afleveringen, VPRO