Nog niet overal rustig

Hoewel op de meeste plekken in Nederland de rust intussen wel weer is teruggekeerd, worden er nog verschillende incidenten gemeld. Zo zijn bij een explosie in Deventer zijn ongeveer twintig huizen beschadigd geraakt. Dat meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.

Een politieagent heeft in het Gelderse Wapenveld een waarschuwingsschot gelost, nadat een groep jongeren hem belaagde. De agent was afgekomen op een melding van een vreugdevuur. In Leeuwarden heeft de politie meerdere arrestaties verricht na onrust.

In België is in Zandhoven een 28-jarige man om het leven gekomen door een ongeluk met een vuurpijl. Deze ontplofte in zijn gezicht, nadat het eerst op leek dat de pijl niet afging. Dat melden Belgische media.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vuurwerk op veel plekken ondanks verbod