Politici Den Haag boos om ‘demonstratie’ Duindorp: dikke vinger naar de zorg

Politici in Den Haag reageren verontwaardigd op het straatfeest dat donderdag in Duindorp werd gevierd, dat was aangekondigd als demonstratie. Het programma op het Tesselseplein, waar artiesten optraden voor tientallen inwoners van Duindorp, is inmiddels afgelopen. Toch zijn de beelden van hossende Duindorpers, die geen anderhalve meter afstand hielden, politici een doorn in het oog.

Een „compleet verkeerd signaal”, stelt de Haagse CDA-fractievoorzitter Kavish Partiman op Twitter. „Als je dus lang genoeg herrie schopt en de gemeente angstig is dat het uit de hand loopt, mag je dus een feestje vieren. Slappe hap van de autoriteiten die de orde moeten handhaven!” De politie was aanwezig en zegt de organisatoren gewezen te hebben op het houden van anderhalve meter, maar greep niet in omdat de activiteiten waren aangemerkt als demonstratie - die in principe zijn toegestaan onder coronaregels.

VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf laat weten de kwestie in de gemeenteraad te willen bespreken. De Graaf noemt het feestje „een dikke middelvinger naar zorgpersoneel en al die Hagenaars die alleen de jaarwisseling moeten doorbrengen.”

Burgemeester Jan van Zanen (VVD) liet de demonstratie, die was aangekondigd als protest tegen het niet doorgaan van de traditionele vreugdevuren, doorgaan. SP-fractievoorzitter Lesley Arp verwijst in haar tweet naar de jaarlijkse brandstapelcompetitie tussen Duindorp en Scheveningen:

Twitter avatar lesley_arp Lesley Arp Is dit een poging om het record ‘grootste brandhaard’ te vestigen? Aiaiai, foute boel… 😳 https://t.co/u7wNbBAjdO

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Midden-Oosten aan de beurt: groot vuurwerkspektakel in Dubai