Foto Jan-Dirk van der Burg

Kerstsfeer met één ingreep

Aanstaande woensdag is het Driekoningen, de officiële deadline voor het aftuigen van uw kerstboom en aanverwante lichtshow. Een hele klus voor de kerstliefhebbers die elk jaar duizenden lichtjes om de dakgoot hangen, maar uw Fotograaf des Vaderlands heeft zich dit jaar gefocust op de andere kant van het spectrum. De mensen die met één fenomenale ingreep een écht originele kerstbeleving genereerden.

De beste voorbeelden van de less is more-methode weten natuurlijk ook beter het tijdsbeeld te vatten van het meest teleurstellende jaar van deze eeuw. Zo kijken de inwoners van de wijk Steigereiland op IJburg in Amsterdam al weken naar gezellige rode lichtjes die langs de kozijnen in middelvingervorm zijn aangebracht.

Ook waren er vele kerstmannen die boven de glühweintax waren beland. Mijn persoonlijke favoriet is de kerstman in kruisigingspose – met stroomvoorziening, waarvoor de eigenaar speciaal een gat in zijn kozijn voor heeft geboord. Nog een paar dagen te bezichtigen in Betondorp in Amsterdam.

Foto Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto’s Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto’s Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto Jan-Dirk van der Burg
Foto’s Jan-Dirk van der Burg

Foto Jan-Dirk van der Burg