Iets minder coronapatiënten in het ziekenhuis, wel meer op IC

Momenteel liggen in de ziekenhuizen 2.714 coronapatiënten. Dat zijn er 47 minder dan dinsdag, toen er 2.761 patiënten als gevolg van Covid-19 in het ziekenhuis lagen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care liggen woensdagmiddag 712 coronapatiënten, 28 meer dan een dag eerder. Tien van hen liggen opgenomen op een Duitse intensive care. Op andere afdelingen in het ziekenhuis liggen 2.002 patiënten met Covid-19, 75 minder dan een dag eerder. Op de IC’s werden het afgelopen etmaal 64 nieuwe coronapatiënten opgenomen: nog altijd ruim meer dan het streefgetal van tien, dat het kabinet aanhoudt voor het versoepelen van de huidige coronamaatregelen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Een derde van ziekenhuizen kan niet alle kritische, planbare zorg leveren