Aantal positieve coronatests stijgt woensdag weer: 9.504

Het RIVM kreeg het afgelopen etmaal melding van 9.504 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er bijna tweeduizend meer dan een dag eerder, toen het instituut melding maakte van 7.561 nieuwe positieve tests. Het aantal positieve tests lag maandag en dinsdag nog flink lager dan het dagelijkse gemiddelde van de afgelopen week, wat momenteel op bijna 9.500 ligt.

Daarnaast heeft het RIVM het afgelopen etmaal 112 meldingen van sterfgevallen als gevolg van Covid-19 binnengekregen; dat zijn er 59 minder dan een dag eerder. Positieve coronatests en sterfgevallen worden vaak met enige vertraging doorgegeven aan het RIVM, dus het betekent niet dat deze personen allemaal daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur overleden of positief testten op het virus. Daardoor kunnen bovendien schommelingen ontstaan in de dagelijkse cijfers.

Lees ook: Aantal positieve coronatests daalt afgelopen week, maar niemand juicht
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Een derde van ziekenhuizen kan niet alle kritische, planbare zorg leveren