Verdachte bomexplosie Nashville kwam zelf om bij ontploffing

Ontploffing camper De menselijke resten die zijn gevonden op de plek waar vrijdagochtend in de Amerikaanse stad Nashville een camper ontplofte, zijn van de 63-jarige verdachte Anthony Warner.
De schade in het centrum van Nashville als gevolg van de bomexplosie op vrijdagochtend 25 december.
De schade in het centrum van Nashville als gevolg van de bomexplosie op vrijdagochtend 25 december. Foto Nashville Police Department/EPA

De 63-jarige verdachte van de bomexplosie vrijdag in de Amerikaanse stad Nashville blijkt zelf te zijn omgekomen bij de ontploffing die hij veroorzaakte. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de menselijke resten die zijn gevonden op de plek waar de camper ontplofte, van de verdachte Anthony Q. Warner zijn.

„We zijn tot de conclusie gekomen dat Antony Warner de bom heeft geplaatst. Hij was aanwezig toen de bom afging en kwam toen om”, zei openbaar aanklager Don Cochran volgens Reuters op een persconferentie.

Lees ook: Agenten onderzoeken woning bij Nashville na explosie in centrum

De pleger kondigde de explosie vrijdagochtend van te voren aan, maar de onderzoekers kunnen nog niks zeggen over zijn motief om zichzelf op te blazen. Hij lijkt alleen te hebben gehandeld.

De politie van Nashville publiceerde zondagavond lokale tijd een video van de explosie. Te zien vanaf ongeveer 150 meter afstand is hoe de camper in een enorme vuurbol explodeert.

Twitter avatar MNPDNashville Metro Nashville PD This is video of Friday morning’s explosion recorded by an MNPD camera at 2nd Ave N & Commerce St. https://t.co/3vaXhoUOAR

Forse schade aan gebouw AT&T

Een van de theorieën die rondgaat is dat het nabijgelegen gebouw van provider AT&T het doelwit was. Dat raakte flink beschadigd en daardoor kampten grote delen van Tennessee en de aangrenzende staten Kentucky en Alabama zaterdag met telefoon- en communicatiestoringen.

Er zijn honderden tips binnengekomen over de explosie. Zaterdag doorzochten agenten de woning van Warner en het vastgoedkantoor waar hij al jarenlang eens per maand computeronderhoud uitvoerde. Enkele weken geleden had hij het bedrijf zonder opgaaf van redenen gemaild dat hij er niet langer zou werken. Warner was volgens AP voor zijn daad niet bekend bij de politie.

Bij de explosie vrijdagochtend in het centrum van de stad raakten zeker drie mensen gewond en werden meer dan veertig gebouwen beschadigd. Burgemeester John Cooper riep daarop de noodtoestand uit en stelde een avondklok in, die nog zeker tot en met de nacht van zondag op maandag lokale tijd van kracht is.