Schroeven verspreid over mountainbikepaden Nijmegen, aangifte gedaan

MTB Onbekenden hebben plankjes met uitstekende schroeven achtergelaten op mountainbikeroutes in de buurt van Nijmegen. Al langer is er onvrede over het grote aantal mountainbikers op die paden.
Mountainbikers in Berg en Dal, nabij Nijmegen.
Mountainbikers in Berg en Dal, nabij Nijmegen. Foto Marcel Krijgsman/ANP

Op mountainbikeroutes in de omgeving van Nijmegen hebben onbekenden zeker zeven plankjes met uitstekende schroeven achtergelaten. Dat meldt Omroep Gelderland maandag. De organisatie die de paden aanlegt, MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen, gaat ervan uit dat de schroeven expres zijn achtergelaten om mountainbikers te hinderen en heeft aangifte gedaan.

Voor zover bekend hebben de schroeven nog niet tot ongelukken geleid, wel kreeg zeker één fietser een lekke band. MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen schrijft op Facebook dat het slechter had kunnen aflopen. „Er rijden veel families met (kleine) kinderen op de route en zeker bij donker loopt er wild. Je wilt er niet aan denken [wat er gebeurt] als die erin lopen of vallen.”

Het is vooralsnog onduidelijk wie de schroeven heeft achtergelaten. Wel bestaat er al langer commotie rondom de eerder dit jaar aangelegde mountainbikepaden in de omgeving van Nijmegen. De paden worden uitzonderlijk veel bezocht door mountainbikers - vermoedelijk een gevolg van de coronapandemie - wat tot onvrede heeft geleid onder wandelaars, ruiters en andere fietsers. Ook vrezen natuurliefhebbers voor de gevolgen voor dieren die in het bos leven.

MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen heeft foto’s gedeeld van de plankjes.