Ook in Frankrijk en Spanje zijn eerste vaccins geleverd

Een van de eerste vaccins die zaterdag in Frankijk zijn aangekomen.
Een van de eerste vaccins die zaterdag in Frankijk zijn aangekomen. Foto Stephane de Sakutin/AFP

In verschillende Europese landen worden zaterdag de eerste doses vaccins geleverd vanuit de Pfizer-fabriek in België. In Spanje kwamen de eerste doses aan in de stad Guadalajara, op zo’n zestig kilometer van Madrid. Het is het eerste deel van de 350.000 vaccins die het land vanaf nu wekelijks verwacht. In een verpleeghuis in de Spaanse stad wordt zondag het eerste vaccin uitgedeeld.

Ook in de Franse hoofdstad Parijs kwamen zaterdagochtend de eerste 19.500 vaccins aan. „Dit is historisch, dit zijn de allereerste doses”, zei het hoofd van de apotheken in de stad tegen persbureau AFP. Ook Frankrijk begint zondag met vaccineren. Bewoners en medewerkers van verpleeghuizen worden als eerste ingeënt. In Nederlands kwamen zaterdagochtend in Oss onder politiebegeleiding de eerste vaccins aan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste Pfizer-vaccins aangekomen bij Movianto in Oss