Besmettelijkere variant ook aangetroffen in regio Rotterdam-Rijnmond

De nieuwe, zeer besmettelijke coronavirusvariant is vastgesteld bij een patiënt in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dat meldt de GGD van de regio vrijdagavond. Deze persoon is de derde in Nederland bij wie de ‘Britse variant’ is gevonden. Het RIVM stelt tegenover persbureau ANP dat aannemelijk is dat de variant verder door het land is verspreid.

Volgens de GGD is nog niet bekend hoe deze, nu bekende, patiënt besmet is geraakt. Mogelijk is het een recente besmetting, of één die later aan het licht is gekomen. In Amsterdam was dat laatste op dinsdag het geval bij twee besmette mensen, die al in de eerste helft van de maand positief bevonden werden. De twee hadden geen enkel verband met elkaar, en uit het afzonderlijk bron- en contactonderzoek bleek ook geen verband met het Verenigd Koninkrijk.

Twitter avatar GGD_RR GGDRotterdamRijnmond De nieuwe variant van het coronavirus is ook in onze regio geconstateerd. We doen verder onderzoek en kunnen nog geen verdere details geven over o.a de bron van besmetting.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nieuwe, besmettelijkere variant coronavirus verspreidt zich