Merkel: Duitsland zal snel oordeel vellen over inhoud principeakkoord

Duitsland zal snel met een reactie komen op de afspraken in het principeakkoord voor de handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel zojuist gezegd, meldt persbureau Reuters. „De federale overheid zal de tekst van de overeenkomst nauwkeurig bestuderen. Maar we beginnen niet vanaf het nulpunt. De commissie heeft de lidstaten tijdens de onderhandelingsperiode continu op de hoogte gehouden”, aldus de bondskanselier.

Ook zei ze ervan uit te gaan dat er een „goed resultaat” is bereikt, schrijft persbureau AFP. „Met dit akkoord leggen we de basis voor het volgende hoofdstuk van onze onderlinge relatie.” „Het Verenigd Koninkrijk zal een belangrijke partner blijven van Duitsland, de Europese Unie en heel Europa.” Het Duitse kabinet zal de inhoud van de deal op 28 december bespreken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: VK en EU sluiten principeakkoord over de handelsrelatie na Brexit