Macron hersteld van coronabesmetting, Fransen keuren Pfizer-vaccin goed

De Franse president Emmanuel Macron vertoont geen symptomen meer van zijn besmetting met het coronavirus. Dat heeft de Franse regering donderdagochtend bekendgemaakt in een verklaring, meldt het Franse persbureau AFP. Macron, die op 17 december positief testte op Covid-19, maakte vandaag een einde aan zijn zevendaagse quarantaine in de presidentiële residentie La Lanterne, nabij het paleis Versailles.

Het Franse staatshoofd kampte de afgelopen week met „hoest, koorts en pijn in het lichaam”, staat in de verklaring. Wel bleef Macron paraat voor urgente kwesties en vergaderingen. Het Élysée gaf niet aan of Macron inmiddels is teruggekeerd naar Parijs. De president wenst de Fransen prettige feestdagen en vraagt iedereen om stil te staan bij het belang van de coronamaatregelen en het beperken van dagelijkse contacten.

Eerder op donderdag werd bekend dat de Franse medische toezichthouder HAS het vaccin dat is ontwikkeld door farmaceuten Pfizer en BioNTech heeft goedgekeurd voor alle voor Fransen van zestien jaar en ouder, meldt persbureau Reuters. Dit in navolging van het Europese geneesmiddelenbureau EMA, dat op 21 december goedkeuring gaf. Met de instemming van HAS kan de uitrol van het vaccin gaan beginnen in Frankrijk.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nationaal Aftelmoment gaat tóch door, maar in Johan Cruijff Arena