Brits parlement stemt volgende week over akkoord

Beide kamers van het Britse parlement komen volgende week woensdag terug van kerstreces om te debatteren en stemmen over het vandaag gesloten principeakkoord tussen het VK en de EU. De voorzitters van het Lagerhuis en het Hogerhuis hebben een verzoek van de regering daarvoor ingewilligd, maken ze zojuist bekend.

Op de planning staat eerst het debat in het Lagerhuis over goedkeuring van het handelsakkoord, om 10.30 uur (Nederlandse tijd). Als het Lagerhuis instemt, is vervolgens om 13.00 uur de beurt aan het Hogerhuis.

Twitter avatar HouseofCommons UK House of Commons The Speaker has granted a request from the Government to recall the House at 9.30 on 30 December 2020 for MPs to debate legislation to give effect to the Agreement with the EU in UK law.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: VK en EU sluiten principeakkoord over de handelsrelatie na Brexit