Supermarkten draaiden vorige week recordomzet: ruim 1 miljard euro

Nederlandse supermarkten hebben vorige week een recordomzet gedraaid van ruim 1 miljard euro. Dat heeft marktonderzoeker Nielsen woensdag bekendgemaakt. De flinke stijging van de verkopen heeft te maken met de lockdown die sinds vorige week geldt, waardoor ook niet-essentiële winkels dicht zijn. Ook de eerder doorgevoerde sluiting van restaurants en cafés speelt mee.

De recordomzet komt mede door de verhoogde vraag naar tabaksartikelen, cadeaukaarten en krasloten. Met het sluiten van tabakszaken gaan klanten nu naar Albert Heijn, Aldi en andere supermarkten voor deze producten. Het vorige omzetrecord stond op 993 miljoen euro in week 51 van 2017. De weken voor kerst zijn altijd lucratief voor supermarkten.

Met nog enkele dagen te gaan voor Kerst vermoedt Nielsen dat ook deze week de omzet hoog zal zijn. „Door de huidige beperkende maatregelen is het niet ondenkbaar dat men zich op extra luxe trakteert en de supermarktomzet tot nieuwe hoogte stuwt.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuizen in hele land kampen met tekorten aan sneltests