Recensie

Recensie Muziek

Michelle David zet alle soul op tien

Met hun zondagse streams uit Paradiso hielden ze ons dit coronajaar moreel op de been. En nu steken de Amerikaanse soulzangeres Michelle David en haar Nederlandse band The Gospel Sessions hun gospelsoul in een smaakvol kerstpak. Met gevarieerde, blijmoedige kerstsongs op Motown-ritmiek slalomt It’s A Soulful Christmas met zwier langs alle clichés van de decemberdagen.

Het ultieme soulkerstliedje van Stevie Wonder ‘What Christmas Means To Me’ is ontdaan van zijn oorspronkelijke belletjes en koortjes, en voelt organisch – op flink beierende kerstklokken na. ‘This Christmas (I’ll Be By Your Side)’ zet alle soul op tien, met kerst in de sfeer van ‘River Deep, Mountain High’-koortjes à la Phil Spector (die ook tekende voor een van de beste soulkerstalbums in 1963). Lekker uithalen, dat is wat je wilt van David, wier wendbare stem nooit minder dan een sensatie is. Terwijl ‘Do The Christmas Mambo’ teruggrijpt op de jolige mambo-bigbandsfeer van Billy May, neemt tegen het einde de heilige spirit van de gospel het echt over.