Gezondheidsminister: Frankrijk begint zondag met vaccineren

Frankrijk begint zondag met vaccineren tegen het coronavirus. De Franse minister van Gezondheid, Olivier Véran, heeft dat maandag bekendgemaakt in een bericht op Twitter. De meest kwetsbaren zullen het eerst worden ingeënt.

De aankondiging van de Franse minister komt op dezelfde dag dat de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA een cruciaal oordeel velt over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Bij groen licht heeft de Europese commissie zo’n drie dagen nodig voor het verstrekken van een vergunning. Ook moet de distributie nog op gang komen. In het meest gunstige scenario zouden de eerste vaccinaties in de EU komende zondag kunnen worden gedaan - de dag die Frankrijk heeft uitgekozen voor de start.

Ook België en Duitsland beginnen vlak na de Kerst met vaccineren. Nederland zet waarschijnlijk op 8 januari de eerste prikken tegen Covid-19.

Lees ook De Kamer is verbijsterd over late vaccinatie in Nederland Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ook landen buiten EU weren vluchten vanuit Verenigd Koninkrijk